Новини

Рада планує розглянути зміни до Виборчого кодексу вже наступного тижня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Марієнко Андрій / УНІАН

Верховна Рада планує розглянути зміни до Виборчого кодексу наступного тижня. До розгляду змін нардепи можуть приступити у цей пленарний четвер.

Про це розповів перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко, повідомляє «РБК-Україна».

Він уточнив, що до питань порядку денного, серед яких і зміни до Виборчого кодексу, депутати приступлять після завершення розгляду правок до закону про гральний бізнес. В іншому разі — скликатимуть позачергове засідання.

Заступник голови комітету з питань організації державної влади Олександр Качура підкреслив, що запропоновані зміни до нового Виборчого кодексу будуть діяти вже під час чергових місцевих виборів.

За його словами, у Раді, зокрема, пропонують збільшити кількість міст, у яких місцеві вибори проходитимуть не в один, а у два тури. Нардепи хочуть дозволити проводити два тури виборів у населених пунктах із населенням понад 75 тисяч людей, а не 90 тисяч, як зараз.

Качура наголошує, що це зможе підвищити законність обраних міських голів. «Так, міські голови будуть більш легально обраними. Адже це буде рішення, що підтримали більш ніж половина населення», — сказав він.