Новини

«Рішення не набуло сили». НАБУ вважає безпідставним закриття прокуратурою справи щодо Бахматюка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Пресслужба компанії Укрлендфармінг

Національне антикорупційне бюро вважає безпідставним закриття кримінального провадження щодо власника VAB Банку Олега Бахматюка.

Про це йдеться у заяві відомства у Facebook.

Бюро пояснило, що рішення Печерського райсуду столиці, який зобовʼязав Офіс генпрокурора закрити справу, не набуло чинності. «НАБУ і САП подали 15 червня апеляційну скаргу на рішення Печерського райсуду. Апеляційне провадження відкрито. Засідання призначили на 17 та 19 червня», — пояснили в НАБУ. Бюро додало, що оскільки Печерський райсуд не надіслав вчасно матеріали справи, засідання в апеляційній інстанції не відбулося — його перенесли на 20 липня.

Також в НАБУ підкреслили, що суди вже виносили рішення у справах бюро, виходячи за межі своєї компетенції та намагаючись у такий спосіб втрутитися в кримінальний процес. «І попри наявність застереження щодо нібито неможливості оскарження, ми в законний спосіб доводили, що це не так. У підсумку такі рішення скасовували», — підкреслили в бюро.

НАБУ наголошує, що з лютого 2019 року, відколи підготовлено проєкти повідомлень про підозру, бюро і САП перебувають під постійним тиском, а зацікавлені особи не припиняють спроб у різний спосіб домогтися припинення слідства.

«І ось коли розслідування вийшло на завершальну стадію, його змушують припинити. Це означатиме, що 10 підозрюваних у вчиненні тяжкого злочину можуть уникнути покарання, а збитки, завдані державі (а це 1,2 млрд грн), ніколи не будуть відшкодовані», — резюмували в бюро.