Новини

Освітяни закликали Зеленського призначити кваліфікованого міністра освіти і назвали кандидатури. Шкарлета серед них нема

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Громадські організації, освітяни та батьки звернулися до президента, премʼєр-міністра та народних депутатів щодо призначення міністра освіти і науки та пошуку претендентів на цей пост у «кулуарний спосіб». Вони закликали призначили кваліфікованого міністра і назвали трьох кандидатів, які відповідають вимогам.

Лист оприлюднили на сторінці організації «Батьки SOS» у Facebook.

Серед критеріїв, які перелічують у листі — відданість цінностям реформи освіти, розуміння її важливості. «Кандидат/кандидатка має розуміти, що реформа НУШ розрахована до 2030 року, отже має бути безперервною, попри невідворотні зміни президентів, складу Верховної Ради та Кабміну», — наголосили у зверненні. Крім того, зазначають, що посада міністра передбачає довгострокову стратегічну візію.

У зверненні наголосили, що серед кандидатів на посаду очільника МОН були ті, хто відповідав професійним вимогам:

«Яка б кандидатура не була обрана, ми вимагаємо, аби ця особа була бездоганною з огляду академічної доброчесності і користувалася незаперечним авторитетом в освітянському середовищі, причетному до здійснення реформ», — зазначили у зверненні, додавши, що очікують на діалог зі сторони уряду та парламенту.