Новини

«Усі питання до Мінкульту»: Голова Держкіно відповіла на звинувачення Довженко-Центру. У міністерстві відреагували

Автори:
Костя Андрейковець, Катя Мещерякова
Дата:

Державне агентство з питань кіно

Очільниця Державного агентства з питань кіно Марина Кудерчук відповіла на заяву Національного центру Олександра Довженка «про настання стану неплатоспроможності» і звинувачення його директора Івана Козленка, який стверджував, що «некомпетентність» Кудерчук призвела до фактичної ліквідації Довженко-Центру.

У коментарі «Радіо Свобода» вона заявила, що з питань фінансування Центр повинен звертатися до Міністерства культури, а Держкіно жодного стосунку до Центру не має.

«Я рекомендую ставити питання Міністерству культури. Це заклад Міністерства культури, не наш заклад. А ми лише в рамках нашої програми держпідтримки кінематографу даємо суму грошей. А в цьому році у зв’язку з секвестром бюджету ми подали для всіх скорочені суми», — сказала Кудерчук.

Також вона заявила, що Довженко-Центр безпосередньо до неї не звертався з приводу цієї ситуації. Козленко ж стверджував, що голова Держкіно ігнорує комунікацію.

«Контакти з Центром Довженка в нас тільки в рамках надсилання листів одне одному. З керівником я навіть не знайома. На запрошення познайомитися він не відповів. Щодо фінансування центру, його фінансового стану — це питання до міністерств, не до нас», — додала Кудерчук.

У Міністерстві культури повідомили, що «наполегливо працюють над вирішенням проблеми з фінансуванням Національного центру Олександра Довженка».

«Наразі МКІП активно співпрацює з Міністерством фінансів України для того, щоб забезпечити Центр належним фінансуванням з державного бюджету, що сприятиме відновленню повноцінної діяльності інституції», — пишуть на сайті відомства.