Новини

У Китаї через 32 роки знайшли викрадену дитину. Допомогла система розпізнавання облич

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

De Telegraaf / Twitter

У Китаї за допомогою технології розпізнавання облич до родини повернули сина, якого викрали 32 роки тому. Про це повідомляє CNN.

Хлопчика на імʼя Мао Інь викрали біля готелю в місті Сіань у провінції Шеньсі 1988 року, коли йому було 2 роки. Потім його продали бездітній парі в сусідній провінції Сичуань.

Мао не знав, що біологічні батьки розшукують його понад три десятиліття. Наприкінці квітня поліція в Сіані отримала повідомлення про те, що у 1980-х чоловік з провінції Сичуань купив хлопчика у провінції Шеньсі.

Поліція використовувала технологію розпізнавання облич, щоб проаналізувати дитячу фотографію Мао, і створила приблизне зображення його як дорослого чоловіка, яке потім порівняли з фотографіями в національній базі даних.

Після розслідувань і порівнянь поліція розшукала в місті Мяньян людину, схожу на Мао. Пізніше завдяки тесту ДНК зʼясувалось, що це саме та людина.

У понеділок, 18 травня, 34-річного Мао на пресконференції познайомили з біологічними батьками. Наразі Мао займається декоруванням будинків у Сичуані. Чоловік сказав, що переїде в Сіань, щоб жити зі своїми біологічними батьками.

Після зникнення Мао його мама звільнилася з роботи і присвятила себе пошукам сина. Вона розіслала понад 100 тисяч листівок і брала участь в численних національних телевізійних програмах. Вона також стала волонтером, збирала інформацію про інших зниклих дітей і допомагла 29 з них воззʼєднатися зі своїми сімʼями.