Новини

«Відрядження не оформлювали». Апарат Ради назвав «приватними» зустрічі нардепів від ОПзЖ з політиками в Москві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Апарат Верховної Ради назвав зустріч нардепів від «Опозиційної платформи — За життя» з російськими політиками і президентом Росії Володимиром Путіним приватною. Про це йдеться у заяві відомства.

«Народні депутати фракції «Опозиційна платформа — За життя» здійснили приватну поїздку до Російської Федерації і під час цих зустрічей висловлювали позицію виключно своєї політичної сили», — йдеться у заяві.

В апараті пояснили, що керівництво та представники фракції ОПзЖ не мали повноважень проводити перемовини від імені парламенту, а обговорення ними будь-яких питань під час їхньої поїздки не погоджувалось. Крім того, там додали, що нардепи не оформлювали відрядження в апараті Верховної Ради.

Про що йдеться?

10 березня делегація нардепів від фракції ОПзЖ відвідала Москву, де зустрілася з депутатами Держдуми Росії. Під час цих зустрічей сторони обговорювали створення «парламентського виміру «нормандського формату». Пізніше один з лідерів ОПзЖ, Віктор Медведчук зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним та обговорював з ним цю ідею.