Новини

В уряді дозволили приватним локомотивам працювати на залізничних коліях «Укрзалізниці»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Facebook / Олександр Рудоманов

В Україні стартує пілотний проєкт щодо допуску приватних локомотивів на залізничні колії загального користування. Про це 4 грудня повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише пресслужба відомства.

Напередодні уряд ухвалив відповідну постанову «Про реалізацію пілотного проєкту щодо допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування». У міністерстві мають визначити умови проведення пілотного проєкту, дільниці залізничної інфраструктури загального користування та учасників пілотного проєкту.

Криклій заявив, що допуск приватних локомотивів має частково вирішити питання дефіциту тягового рухомого складу «Укрзалізниці» та протестувати функціонування ринку залізничних перевезень в умовах роботи декількох перевізників.

Він додав, що відомство вже має пропозиції від компаній щодо участі у проєкті, також представники бізнесу готові закупити необхідний рухомий склад і провести навчання машиністів.

«За останні роки на залізничному транспорті спостерігається падіння обсягів перевезень, зниження швидкості доставки й обробки вантажів, що пов’язано з відсутністю конкуренції, недосконалістю технічної політики, значним ступенем зносу залізничного рухомого складу та його дефіцитом», — зазначають у міністерстві.