Новини

Дизайнер Marc Jacobs судиться з учасниками гурту Nirvana через футболку зі смайликом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Marc Jacobs

Дизайнер Marc Jacobs подав позов проти гурту Nirvana після того, як раніше гурт подав проти нього позов за порушення авторських прав на їхній логотип смайлика і фірмовий шрифт в дизайні футболки. Про це повідомляє The Guardian.

Marc Jacobs у своєму позові заявляє про «численні недоліки» у цьому провадженні.

Головним серед цих «недоліків» є те, що неясно, хто розробив логотип групи. В оригінальному позові Nirvana стверджувалося, що він був розроблений покійним фронтменом Куртом Кобейном «приблизно в 1991 році» — тоді він уперше зʼявився на флаєрі для вечірки і пізніше прикрашав футболки гурту.

Але в показаннях під час судового процесу учасники гурту Дейв Грол і Кріст Новоселич визнали, що не знали, хто його створив.

Позов від Marc Jacobs вимагає, щоб претензія Nirvana з авторського права на логотип була скасована, а судові витрати його компанії були відшкодовані. Юридична команда Nirvana продовжить оскаржувати справу — вони скаржилися, що адвокати бренду ще не допитували осіб, які були краще знайомі з реєстрацією авторських прав.

Перший позов був поданий гуртом проти бренду одягу у січні 2019 року. Тоді Nirvana звинувачували Marc Jacobs у порушенні авторських прав.

«Зображення на футболках Marc Jacobs відрізняється тільки тим, що хрестики на очах дизайнер замінив буквами M і J, а замість назви групи написав Heavenly тим же шрифтом», — заявив адвокат гурту.

Тоді адвокат бренду Marc Jacobs пояснив, що Nirvana не є законним власником логотипу Happy Face, а його реєстрація є недійсною.

Гурт вимагав, щоб Marc Jacobs зняли з продажу одяг і виплатили їм отриманий прибуток від продажу цих футболок.

Футболка гурту Nirvana

Nirvana