Новини

Не більше ніж 1,5 години на день. У Китаї ввели обмеження для неповнолітніх геймерів

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

11333328 \ pixabay

Уряд Китаю запровадив комендантську годину на відеоігри для неповнолітніх, щоб знизити гральну залежність серед молоді. Про це повідомляє ВВС.

Новий режим передбачає, що всім дітям до 18 років заборонено грати в онлайн- або відеоігри з 22:00 до 08:00. Також у будні дні можна грати 90 хвилин, а у вихідні максимум 3 години. При цьому гравці від 8 до 16 років зможуть витрачати до 200 юанів (720 грн) на місяць на свої ігрові рахунки, а гравцям у віці від 16 до 18 років дозволять витрачати до 400 юанів.

Деякі ігрові компанії, такі як Tencent, вже погодилися на нові умови комендантської години для підлітків, проте як втілити їх у життя, поки що невідомо. Зараз місцеві правоохоронці працюють спільно з урядом і розробниками, щоб створити систему, здатну точно визначати вік гравця, який сидить перед компʼютером, і його особистість.

Кампанія зі зниження активності китайських підлітків в ігровій індустрії почалася у 2018 році, коли уряд оголосив про створення нового регулятора відеоігор через страх тотального розвитку короткозорості у дітей після багатогодинних ігор за компʼютером. Зі свого боку дослідницька компанія Newzoo влітку цього року оголосила Китай другим у світі за розміром ринком відеоігор після США. Це сталося завдяки тому, що у 2018 Китай призупинив видачу дозволів на нові відеоігри на 9 місяців, що завдало значного удару по індустрії відеоігор у країні.