Новини

У США народилося черепашеня Хелікс, у якого не рухаються задні лапи. Господар пристосував для нього колеса від фінгерборду

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

helixwheels / Instagram

У США народилося черепашеня на прізвисько Хелікс, у нього не працюють задні лапи, але він може пересуватися за допомогою коліс від фінгерборду.

Через те, що Хелікс народився з деформованими задніми лапами — вони загнуті догори — він не міг рухатися і перебувати з іншими черепахами.

Ренді Бетц, господар Хелікса, займається розведенням черепах у вільний час. Він працює у фармацевтичній компанії в штаті Делавер. Бетц знайшов вихід для Хелікса — прикріпив до панцира черепашки колеса від фінгерборду.

«Хелікс вилупився 31 липня 2019 року. Він був досить сильно деформований, такою мірою, що я подумав, що мені доведеться його приспати. Хоча після декількох днів Хелікс почав робити «кроки». Він бродив по всьому інкубатору. Я перемістив його в контейнер для зростаючих черепашат, як я роблю з усіма іншими дитинчатами, і у нього, схоже, не було особливих проблем. Він їв і пив абсолютно нормально», — написав господар Хелікса.

Колеса вдалося прикріпити до панцира за допомогою клею. Тепер Хелікс спілкується з іншими черепахами, незважаючи на свої особливості.

Відео та фото з Хеліксом швидко набрали перегляди в соцмережах. У черепашки вже зʼявився свій мерч і фанати, які малюють Хелікса.

Деякі навіть роблять татуювання з його зображенням.