Новини

До Багам наближається ураган «Доріан». Люди вже залишили будинки, на піку швидкість вітру може сягнути 240 км/год

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

NOAA NWS National Hurricane Center

До північного заходу Багамських островів наближається небезпечний ураган «Доріан», йому присвоєно четверту категорію небезпеки. За даними Національного ураганного центру США, очікується, що на піку вітер сягне небувалої швидкості — 240 км/год.

Премʼєр-міністр Співдружності Багамських островів Гʼюберт Мінніс оголосив екстрену евакуацію у звʼязку з ураганом. «Ті, хто відмовляється евакуюватися, наражають себе на небезпеку через потужний і потенційно небезпечний для життя ураган», — написав він у Twitter.

Усіх туристів, що перебували на островах, уже евакуювали — вони ховаються у школах, церквах та інших будівлях, пише Sky News. При цьому всі місцеві готелі закрилися, а люди залишають свої помешкання.

Раніше президент США Дональд Трамп увів режим надзвичайної ситуації в штаті Флорида через «Доріан». Він підписав указ, яким розпорядився виділити федеральну допомогу для боротьби з наслідками стихії. У декількох округах штату Джорджія також оголосили режим НС.

«Я стежу за ураганом «Доріан» і отримую всі оновлення. Важливо прислухатися до вказівок вашого штату та місцевих чиновників. Це дуже небезпечний шторм, будь ласка, підготуйтеся і будьте в безпеці», — написав Трамп в Twitter.