Новини

Принц Ендрю стверджує, що не знав про злочини Епштейна. Хоча є докази, що він бував у «Будинку жахів» мільярдера

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

flickr / calit2

Принц Ендрю захищає свою колишню дружбу з Джеффрі Епштейном, кажучи, що «ні на якому етапі» він «не бачив або не підозрював» про злочинні наміри мільярдера, передає BBC.

У своїй заяві герцог Йоркський каже, що хоче прояснити факти навколо своєї колишньої дружби з американським фінансистом.

Він сказав, що це була помилка — зустріти Епштейна після того, як той покинув вʼязницю в 2010 році.

«За той час, що я його знав, я бачив його рідко, імовірно, не частіше, ніж раз чи два на рік», — сказав принц.

«Я зупинявся в кількох його резиденціях. Ні на якому етапі нашого знайомства, протягом обмеженого часу, проведеного з ним, я не бачив і не підозрював про будь-яку його поведінку такого характеру, як ту, за яку його заарештували та засудили».

Герцог додав, що він «дуже співчуває» всім, хто постраждав від дій Епштейна.

Хронологія звинувачень проти Джеффрі Епштейна

  1. На Епштейна в поліцію заявили батьки 14-річної дівчинки. За їхніми словами, він чіплявся до їхньої дочки у своєму будинку в Палм-Біч (Флорида). Поліція обшукала будинок і виявила безліч фотографій дівчат.

  2. Мільярдерові висунули звинувачення в кількох випадках статевих зв'язків з неповнолітніми.

  3. Адвокати Епштейна уклали угоду зі слідством. Він погодився визнати себе винним за двома звинуваченнями в проституції. В обмін він і його спільники отримали імунітет від федеральних звинувачень у торгівлі людьми.

  4. Відбував покарання у в'язниці.

  5. Арештований за звинуваченням у торгівлі дітьми і змові з метою вчинення торгівлі людьми. Слідство вважає, що Епштейн схилив до сексу десятки неповнолітніх дівчат.