Новини

ПАРЄ затвердила резолюцію щодо повернення Росії. Українська делегація покидає Асамблею

Дата:

Council of Europe Parliamentary Assembly / Flickr

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) проголосувала проти поправки, якою пропонувалося відмовити делегації Росії в повноваженнях. Поправкою пропонувалося вилучити з резолюції фразу: «Асамблея постановляє ратифікувати (підтверджує) повноваження делегації Російської Федерації».

Як передає «Європейська правда», ПАРЄ відхилила всі поправки представників України, Грузії, Великобританії, Латвії та низки інших держав, і затвердила резолюцію в цілому. За резолюцію проголосували 116 делегатів, 62 бути проти та 15 утрималися.

Перед голосуванням заступник голови фракції БПП, член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко виступив із промовою і процитував Олега Сенцова: «Якщо нам судилося стати цвяхами у кришку труни тирана, то я хотів би бути таким цвяхом».

«Це був мій останній на цій сесії виступ у Раді Європи. Це були 5 років боротьби і великої дипломатичної роботи. Так, під кінець, ми програли битву», — написав у Facebook Гончаренко.

Після голосування нардеп від БПП, член української делегації Володимир Арʼєв заявив, що делегація від України залишає Асамблею. «Дуже і дуже дякую всім колегам з української делегації за спільні битви і перемоги, дякую за гідне протистояння несправедливості до кінця», — зазначив нардеп.