Новини

У Boeing зізналися, що не планували виправляти дефект у літаках до 2020 року. Але катастрофа в Індонезії змусила

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Liam Allport / Flickr

Компанія Boeing не планувала виправляти помилки в роботі автоматизованих систем літака моделі 737 MAX до 2020 року, повідомляє агентство Associated Press.

Два американських законодавці вирішили ознайомитися з планами компанії щодо модернізації Boeing 737 MAX. Згідно з отриманими даними, компанія мала намір лише в 2020 році виправити помилку, через яку в кабіні пілотів не лунав сигнал тривоги в разі несправності датчиків кута атаки , що могло призвести до включення системи MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System) — «Системи поліпшення характеристик маневреності».

Збій у роботі цієї системи, ймовірно, призвів до двох авіакатастроф в Індонезії та Ефіопії.

У компанії підтвердили, що за виправлення дефекту планували взятися лише після випуску нової версії моделі з великою кількістю посадкових місць. «Ми не впоралися з впровадженням коректної системи оповіщення про некоректну роботу датчика кута атаки і тепер працюємо над виправленням даного недоліку», — сказав прес-секретар авіаконцерну Гордон Джондро.

Він зазначив, що всі лайнери моделі 737 MAX обладнають відповідною функцією, перш ніж буде повністю дозволено їх експлуатацію.

За даними агентства, з цією проблемою компанія Boeing почала працювати після першої катастрофи в Індонезії.