Новини

Садовий: Нардепи «Самопомочі» підтримують призначення інавгурації Зеленського на 19 травня

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Facebook / Андрій Садовий

Депутати Верховної Ради від фракції «Самопоміч» підтримують призначення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на 19 травня. На цій даті наполягає сам Зеленський і запропонував її у листі до спікера парламенту Андрія Парубія.

Позицію «Самопомочі» в ефірі «Громадського» озвучив лідер партії, міський голова Львова Андрій Садовий. За його словами, нардепи з фракції обговорили питання інавгурації і всі підтримали її призначення на 19 травня.

«Якщо Зеленський хоче приступити до своєї роботи 17, 19 травня — welcome, іди й роби. Чим скоріше, тим краще. Тому що він має сьогодні великий рівень довіри, якщо він цей рівень довіри почне спалювати для проведення реформ — молодець, тоді буде успіх», — сказав Садовий.

Лідер «Самопомочі» вважає, що завдяки великій підтримці населення Зеленський може «примусити» депутатів проголосувати за зняття недоторканності та зміну виборчого кодексу, аби наступні парламентські вибори проходили за пропорційною системою з відкритими списками.

«Якщо існуючий парламент з понеділка [13 травня] не приступить до розгляду закону, який позбавить депутатів недоторканності, якщо парламент не прийме закон про нові вибори — відкриті списки, пропорційна система — гнати цей парламент треба в шию якомога скоріше», — зауважив Садовий.