Новини

Генеральна прокуратура викликає на допит екс-главу Адміністрації президента Ложкіна, екс-главу НБУ Гонтареву у справі Курченка

Дата:

Марків Михайло / УНІАН

Генеральна прокуратура викликає на допит у справі олігарха Сергія Курченка колишнього главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву та заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова.

Повістки опубліковані на сайті ГПУ.

Чиновників викликають «для вручення повідомлення про підозру і проведення допиту в якості підозрюваного» за адресою Київ, вул. Різницька, 13/15.

Валерію Гонтареву викликають на 23 квітня. Мова йде про підозри за двома статтями КК — ч. 2 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Борису Ложкіну пропонують зʼявитися до слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ 25 квітня о 13:30. У його повістці йдеться про дві статті — ч. 2 ст. 256 та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів).

За такими же статтям (ч. 2 ст. 256 та ч. 3 ст. 209) викликають й Олексія Філатова, його допит призначений на 25 квітня, о 15:30.

Також на допит викликається керуючий директор ICU Костянтин Стеценко і колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.