Новини

«Радіо Свобода»: Тимошенко кілька разів зустрічалась з міністром внутрішніх справ Аваковим

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Гонтар Володимир / УНІАН

Лідер партії ВО «Батьківщина», кандидат у президенти Юлія Тимошенко неодноразово приходила до Міністерства внутрішніх справ та зустрічалась з його керівником Арсеном Аваковим напередодні виборів. Про це йдеться у спецрепортажі програми розслідувань «Схем» – спільного проекту «Радіо Свобода» та «UA:Перший».

Журналісти повідомляють про чотири такі випадки. Мерседес та автівка супроводу Тимошенко заїхали на територію МВС без жодної перевірки 16 березня — у день акції, організованої «Національним корпусом» і «Національними дружинами». В той час інших при в’їзді перевіряли з собаками. Перебувала там Тимошенко близько години. Журналісти помітили, як машини кандидатки у такому ж складі виїхали з території відомства. На передньому сидінні знімальна група помітила саму Юлію Тимошенко.

Ще один візит лідерки «Батьківщини» до МВС «Схеми» зафіксували у жовтні 2018 року. Тоді кортеж Юлії Тимошенко виїжджав з бокових воріт після 21:00.​

За інформацією джерел журналістів, Тимошенко зустрічалася з Аваковим ще щонайменше двічі. Це було 23 грудня 2018 року — у комплексі спеціальних об’єктів «Фортеця», де мешкає голова МВС. І 28 січня 2019 — також у будівлі Міністерства внутрішніх справ.

Сама Тимошенко пояснила, що ці зустрічі були «присвячені тільки чесним виборам».

«Чинний президент думає, що він може купити вибори, — не вийде. Вибори він не купить», — пояснила очільниця «Батьківщини» журналістам.

На питання, яким чином її особисті розмови із Арсеном Аваковим можуть допомогти чесним виборам, кандидатка відповіла: «Я подала дві заяви на ім’я Арсена Авакова про здійснення злочину. І кожен раз я спілкувалася на цю тему, щоби передати ці заяви, передати докази».

Публічно заяви про злочин лідерка «Батьківщини» передавала до МВС у лютому.

​Глава МВС Арсен Аваков пояснив, що як міністр «спілкується майже з усіма кандидатами».

«Юлія Тимошенко як кандидат у президенти протягом останніх місяців неодноразово відвідувала МВС. Вона подавала заяви про порушення, надавала свідчення у справах, брала участь у слідчих діях, зверталася щодо надання особистої охорони тощо. Зокрема вона мала зустрічі із міністром внутрішніх справ», — зазначає Аваков.