Новини

Холодницький: Справи про незаконне збагачення перекваліфікують або закриють протягом тижня

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Фото УНІАН

Справи про незаконне збагачення, яке веде Спеціалізована антикорупційна прокуратура, будуть перекваліфіковані або закриті до 27 березня. Про це заявив голова САП Назар Холодницький журналістам після засідання парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції.

Холодницький додав, що прокурори і детективи повинні за тиждень вивчити всі матеріали про незаконне збагачення для виявлення іншого складу злочину. Якщо не знайдуть — справи буде закрито.

Мова йде про 65 кримінальних проваджень, які можуть бути закриті у звʼязку з рішенням Конституційного суду про неконституційність статті КК «незаконне збагачення»

«27 березня у мене дедлайн, а 28-го числа я опублікую сам увесь список закритих проваджень, щоб раз і назавжди поставити в цьому крапку», — наголосив Холодницький.

Очільник САП розповів про те, що Генпрокуратура повернула на доопрацювання подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича. За його словами, ГПУ також поверне на доопрацювання подання на депутата від «Радикальної партії Ляшка» Сергія Скуратовського і представника «Народного фронту» Дениса Дзензерського, яких звинувачують у декларуванні неправдивої інформації.