Новини

Глава САП Холодницький: Близько 30 нардепів мали стати фігурантами справ про незаконне збагачення

Автор:
Олена Мельник
Дата:

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрили 106 кримінальних проваджень про незаконне збагачення. З них 37 було закрито, чотири направлено до суду, а ще 65 — досі розслідуються. Крім того, близько 30 депутатів Верховної Ради майже з усіх фракцій мали стати фігурантами кримінальних справ за цією статтею, але тепер це неможливо через її скасування Конституційним судом.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив керівник САП Назар Холодницький, передає ТСН .

Холодницький зазначив, що перші провадження за цією статтею були направлені до суду ще у квітні 2016 року — це була справа колишнього військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Справа слухається у суді вже майже три роки, а у 2018-му відбулося лише три засідання.

Останнє провадження, яке направили до суду минулого тижня, стосувалося міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Ще є справа голови Держаудитслужби і справа судді одного із судів Луганської області, який зумів «на свою зарплату» придбати в Харкові дві елітні квартири.

Окрім того, антикорупційні органи вже готові були завершити слідство у справі екс-глави Державної фіскальної служби Мирослава Продана. Також фігурантами справ про незаконне збагачення мали стати міністри, їхні заступники та очільники ОДА.