Новини

Суд розʼяснив заборону Супрун брати участь у прийнятті рішень на засіданнях Кабміну

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Фото УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва підкреслив, що Уляні Супрун, яка виконує обовʼязки міністра охорони здоровʼя, заборонено приймати рішення на засіданнях Кабінету міністрів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

До суду надійшла заява представника Супрун з проханням пояснити, які повноваження вона може виконувати. У повідомленні прес-служби сказано, що визначення посадової особи, яка може реалізовувати повноваження міністра охорони здоровʼя, віднесено до компетенції коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, Кабінету міністрів і Верховної Ради, а не Окружного адміністративного суду Києва.

«У той же час, судом зі змісту висловлювань відповідача у засобах масової інформації встановлено, що останнім викривляється суть визначених судом заходів забезпечення позову та безпідставно стверджується про відсторонення його від посади та встановлення заборони вчиняти будь-які дії», — йдеться в повідомленні.

Мається на увазі, що Супрун заборонено брати участь у прийнятті рішень на засіданнях уряду, а також визначати політичні пріоритети та стратегічні напрями роботи міністерства.