Новини

Супрун поїхала у відрядження до США перед тим, як суд відсторонив її від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Фото УНІАН

Уляна Супрун, якій Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив виконувати обовʼязки міністра охорони здоровʼя, поїхала у відрядження до США. Про це theБабелю повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

Відомо, що робоча поїзда Супрун у Сполучені Штати була запланована заздалегідь. Тепер вона вимушено повертається в Україну через ухвалу суду про забезпечення позову нардепа Ігоря Мосійчука («Радикальна партія Олега Ляшка») від 5 лютого.

Згодом на сторінці у Facebook Уляна Супрун сама підтвердила, що сьогодні повертається в Україну з відрядження у США, яке було скасоване у зв’язку з ухвалою суду.

«Мусимо у найкоротші строки відновити роботу Міністерства. Ніщо так не об’єднує українське суспільство, як захист змін в медичній сфері. Дякую всім громадянам, громадським організаціям, медикам, асоціаціям та народним депутатам, які вчора висловили нашій команді підтримку та обурення суддівським свавіллям», — написала вона.

Супрун додала, що зміни, яких вдалося досягти її команді в МОЗ, поставлені під загрозу. Зараз без підпису в. о. міністра неможливо розподілити ліки, закуплені на суму понад 633 млн грн з коштів платників податків. На складах Державних підприємств «Укрвакцина» та «Укрмедпостач» готуються до розвезення в регіони життєво необхідні препарати за 33 програмами державних закупівель.

«Хто підпише договори з міжнародними організаціями, які закуповуватимуть ліки, вакцини та медичні вироби за кошти держбюджету 2019 року? Бо повноваження підписувати договори також має лише в. о. міністра. Так само під загрозою вчасні закупівлі й поставки ліків за кошти цьогорічного бюджету. Хто підпише документи про відправку на лікування за кордон 44 громадян?» — зазначає Супрун.