Новини

Daily Mirror: Військових і розвідників Британії попередили про нову хвилю атак російських шпигунів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Spencer Platt / Getty Images

Керівники спецслужб Великої Британії попереджають про чергову хвилю атак російських шпигунів, які отримали нові потенційно смертоносні місії по всій країні. Про це пише таблоїд Daily Mirror, посилаючись на інформацію в секретній записці, яка опинилася в розпорядженні видання.

У документі закликають військових розвідників «бути напоготові для виявлення кремлівських шпигунів».

За даними таблоїду, MI5 і поліція вважають, що російських дипломатів, яких не вислали з країни на початку року у звʼязку з отруєнням «Новачком» у Солсбері, тепер мобілізували для виконання розвідувальних завдань. Спецслужби і військових закликають фіксувати будь-які російські дипломатичні автомобілі, виявлені у Великій Британії.

У записці також перераховані номери підозрілих російських автомобілів.

«Ми знаємо, що співробітники російської розвідки часто їздять країною і що деякі дії офіцерів повʼязані з розвідкою. Служби розвідки Російської Федерації оцінюються як такі, що пстановлять серйозну шпигунську загрозу для Великої Британії», — цитує записку видання.

Спецслужби закликають документувати номер транспортного засобу, дату, час, місце, де його помітили, напрямок руху, а також кількість та опис пасажирів.