Новини

Порошенка позбавили звання почесного громадянина Верони. Його вважали таким понад два роки

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Пресслужба президента України

Міська рада італійського міста Верона позбавила Петра Порошенка статусу почесного громадянина Верони. Про це повідомляє сайт установи.

За позбавлення Порошенка статусу проголосувало 28 осіб, 4 були проти. Президент отримав це звання за допомогу в поверненні картин до місцевого музею в 2016 році. Тепер же депутати визнали рішення поспішним, а внесок Порошенка в розслідування та повернення полотен — сумнівним.

Картини з музею Кастельвеккіо у Вероні викрали в листопаді 2015 року, а в травні 2016 року їх виявили й затримали на Одещині. 21 грудня картини повернули музею Верони за участі Петра Порошенка та генерального прокурора Юрія Луценка.

Facebook / Порошенко

У травні 2016 року міська рада Верони вирішила надати президенту України звання почесного громадянина на знак вдячності за повернення вкрадених картин. Ініціював це рішення мер міста Флавіо Този. Проте в 2017 році його партія програла на виборах, і до влади прийшла правопопулістська партія «Ліга» міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні, який відкрито симпатизує Володимиру Путіну.