Новини

Німеччина посилить контроль на кордонах, щоб захиститися від ісламістського екстремізму

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

cloverphoto / Getty Images

Німеччина встановить тимчасовий прикордонний контроль на всіх своїх сухопутних кордонах, щоб подолати нелегальну міграцію та захиститися від ісламістського екстремізму.

Про це пише Reuters з посиланням на джерело в німецькому уряді та на німецькі медіа.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фейзер повідомить Європейську комісію про плани, які міститимуть шестимісячний контроль кордонів починаючи з 16 вересня.

Уряд Німеччини консультувався з головною опозиційною партією — Християнсько-демократичним союзом про те, як стримувати міграцію на тлі нападу сирійського шукача притулку на людей на фестивалі в місті Золінген. Його підозрюють у вбивстві трьох людей.

Минулого тижня ультраправа партія «Альтернатива для Німеччини» (AfD), яка активно виступає проти міграції, перемогла на виборах у землі Тюрингія і посіла друге місце в Саксонії. Незабаром Соціал-демократична партія канцлера Олафа Шольца, яка є ліберальною і лівоцентристською, зіткнеться з виборами в Бранденбурзі.

Минулого року Німеччина уже посилила контроль на своїх сухопутних кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією у відповідь на різке збільшення кількості запитів на надання притулку.

Тим часом міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер заявив, що його країна не прийматиме мігрантів, яких Німеччина не пропустить до себе.