Новини

Нардепу Миколі Тищенку повідомили про підозру

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

УНІАН

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив народному депутату Миколі Тищенку про підозру в незаконному позбавленні волі людини за попередньою груповою змовою (ч. 2 ст. 146 КК України), за що загрожує до 5 років позбавлення волі.

Про це інформують Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора.

Слідчі встановили, що 20 червня група людей у Дніпрі за вказівкою народного депутата Тищенка застосувала силу до колишнього військовослужбовця. При цьому вони завдали йому тілесних ушкоджень і незаконно утримували протягом певного часу.

Офіс генпрокурора клопотатиме про обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також у нардепа провели обшуки. Тищенко в цей момент навмисно розбив свій телефон. За словами радниці з комунікацій ДБР Тетяни Сапʼян, «це жодним чином не врятує ситуацію». Правоохоронці проведуть експертизу й отримають інформацію з телефону, оскільки вона може допомогти слідству.

Офіс генпрокурора додає, що про підозру повідомили ще одній людині, яка брала активну участь у протиправних діях. Їй закидають таку саму статтю, як і Тищенку (ч. 2 ст. 146 КК), а також катування (ч. 2 ст. 127 КК). Особу цієї людини прокуратура не розкриває.

Досудове розслідування проводить Держбюро розслідувань.

Напередодні поліція Києва звільнила свого співробітника Богдана Писаренка, який разом з охороною народного депутата Миколи Тищенка брав участь у нападі на колишнього бійця спеціального підрозділу Kraken Дмитра «Сина» Павлова в Дніпрі.