Новини

У справі про вбивство 9-річної українки в Німеччині поліція розглядає причетність двох чоловіків з оточення її матері

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Німецька поліція, яка розслідує вбивство 9-річної українки Валерії, розглядає причетність до злочину двох чоловіків: колишнього хлопця її матері Надії, а також її переслідувача.

Про це повідомляє Bild.

Вважалося, що колишній хлопець мами Валерії — громадянин Молдови Андрій — перебуває у Чехії. Однак слідчим з Праги поки що не вдалося вийти на його слід.

Люди з оточення родини загиблої повідомили Bild, що близько 09:40 ранку в день зникнення Валерії він звʼязався з її матірʼю через месенджер і просив швидко відповісти.

У той же день Андрія зафіксувала камера спостереження будинку, сусіднього до того, де жили Валерія з матірʼю. Крім того, його мобільний телефон був зареєстрований у радіоточці в Дебельні.

Інший чоловік, причетність якого розглядає поліція, — 50-річний українець Геннадій, який останнім часом жив по сусідству з Надією і Валерією. Як дізнався Bild, Надія лише нещодавно повідомила про переслідування з боку чоловіка.

Як повідомляє знайомий родини, Геннадій хотів стосунків із Надією, однак отримав відмову, після чого почав переслідувати її й погрожувати. Серед іншого, він пообіцяв «знищити їй життя».

Сусіди Геннадія повідомили, що поліція хотіла навідатися до нього, однак у квартирі правоохоронці його не знайшли.

Як пише Bild, поки незрозуміло, чи вважає поліція, що він має стосунок до справи, чи хоче заслухати його як свідка. Поліція не коментує.

Старша прокурорка Інгрід Бургхарт відмовилася розповідати журналістам про причину смерті, однак зазначила, що правоохоронці мають гіпотези щодо мотиву вбивства. Також вона знову сказала, що слідство не припускає, що щодо дитини здійснили сексуальне насильство, адже коли її знайшли, дівчинка була одягнена.