Тексти

Принц Чарльз офіційно став королем Чарльзом ІІІ. Ось як проходила коронація, якої він так довго чекав

Автори:
Юліана Скібіцька, Катерина Коберник
Дата:

Getty Images / «Бабель»

Шостого травня в Лондоні пройшла коронація принца Чарльза — відтепер він Чарльз ІІІ, король Великої Британії. Ця процедура мала більш сакральний характер, адже офіційно Чарльз став королем 10 вересня минулого року — за два дні після смерті королеви Єлизавети ІІ. Сьогодні Чарльз узяв під захист англіканську церкву, державу і закони. Чарльз зійшов на королівський престол у віці 74 роки. Його мати, королева Єлизавета ІІ, правила Британією довше за всіх англійських монархів — 70 років.Корону Чарльз отримав у складні для британської монархії часи. Мемуари принца Гаррі, де він розповідає цікаві та непоказні деталі про королівську родину, привернули забагато уваги й спричинили скандали. Та і в цілому британці стали прохолодніше ставитися до інституту монархії. А Чарльзу ще у квітні 2022 року близько половини британців не довіряли та вважали, що йому варто передати престол старшому сину Вільяму. Але тепер Чарльз — офіційно король. Ось як пройшла його коронація.

Війська марширують у Лондоні.

Король Чарльз і королева-консорт Камілла їдуть на коронацію.

Getty Images / «Бабель»

Державна карета разом з Чарльзом та Каміллою прямує до Вестмінстерського абатства.

Військові, які брали участь у «Королівській процесії», відпочивають після параду в центрі Лондону перед коронацією.

Протестувальники проти коронації Чарльза в Лондоні. Ще у квітні 2022 року половина британців не хотіли, щоб Чарльз став королем після смерті королеви Єлизавети.

Getty Images / «Бабель»

Камілла, королева-консорт, маше рукою з вікна державної карети.

Коронація Чарльза ІІІ.

Чарльз довго чекав на корону, а «Бабель» дуже чекає на ваш донат: 🔸 у гривні🔸 у криптовалюті🔸 Patreon🔸 PayPal: paypal@babel.ua