Новини

Під Бахмутом загинув комбат 67 бригади Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі». Один із наймолодших Героїв України

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на фронті загинув Герой України, командир батальйону 67 бригади Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі».

Боєць 67 окремої механізованої бригади загинув у бою під Бахмутом.

«Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших Героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України», — зазначив президент.

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади на Івано-Франківщині. Попри юний вік, Дмитро брав активну участь у Революції Гідності. Після її завершення, у 17 років, пішов захищати Україну від російської агресії. У 2014 році він уже командував взводом добровольців, а за рік — добровольчою ротою.

17 березня 2016 року призначений командиром Першої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

30 листопада 2021 року удостоєний найвищої державної нагороди — звання Героя України з врученням «Золотої Зірки». Як зазначено в указі президента Володимира Зеленського, високе звання присвоєне Дмитрові Коцюбайлу «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України».