Новини

У бізнесмена Геннадія Корбана на кордоні вилучили паспорт через «позбавлення громадянства». Він звернувся до Зеленського

Автори:
Марія Жартовська, Ангеліна Шеремет
Дата:

Олександр Течинський / «Бабель»

У бізнесмена і глави оборонного штабу міста Дніпро Геннадія Корбана вилучили паспорт під час проходження митного контролю. Причина — позбавлення громадянства.

Цю інформацію Корбан підтвердив у листуванні з «Бабелем».

На запитання, на якому саме пропускному пункті це сталося і що він робитиме далі, Корбан не відповів. Пізніше Корбан написав у Facebook, що наразі перебуває на вʼїзді в Україну у пункті переходу кордону із Польщею «Смільниця». У нього вилучили паспорт громадянина України й видали акт про вилучення документу. Також Корбан звернувся до президента Володимира Зеленського із питанням, чи можна вирішити це «непорозуміння».

Адвокат Корбана Андрій Йосипов у коментарі «Українській правді» заявив, що на кордон прибули представники СБУ, Національного антикорупційного бюро і Держбюро розслідувань. Учора, 21 липня, співрозмовник «Бабеля» в СБУ підтверджував, що у Служби безпеки є розпорядження не пускати Корбана в Україну.

11 липня Геннадій Корбан опублікував пост у Facebook про коротку семиденну відпустку, щоб побачитися з семирічним сином у Європі, якого він не бачив пів року. Напередодні Корбан говорив «Бабелю», що повернеться в Україну.

Незадовго до свого повернення в Україну, коли у ЗМІ зʼявилась інформація про можливе позбавлення його громадянства, Корбан розповів «Бабелю», що інших паспортів у нього немає.