Новини

«Ще раз таке зробиш, я тебе у*бу». Поліція почала розслідування через погрози Бутусову від нардепа Мураєва

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

tov_sergeant / Wikipedia

Поліція розпочала досудове розслідування через погрози журналісту Юрію Бутусову від народного депутата Євгенія Мураєва.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

«Слідчі прийняли в журналіста заяву про скоєння правопорушення, а інформацію про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України, це погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності», — розповіли правоохоронці.

Наразі потерпілого вже допитали, тривають слідчі дії для встановлення та перевірки всіх обставин злочину.

Зазначимо, в ніч проти 2 квітня Бутусов написав на своїй сторінці у Facebook, що після завершення програми «Народ проти» на телеканалі «Україна 24» у його гримерку зайшов Мураєв із «5 чи 6 охоронцями» і почав погрожувати.

«Це мій телеканал! Ще раз таке зробиш, я тебе у*бу. Якщо б це не був мій телеканал, я би з тобою розібрався просто тут!» — процитував він нардепа.

Також Бутусов уточнив, що підставою до конфлікту стали події під час прямого ефіру. Зокрема, Мураєв говорив винятково російською, називав війну на Донбасі «конфліктом», за який Росія, з його слів, взагалі не несе відповідальності.

«Що все, що відбулось у 14-му, це винятково проблеми, створені у нас всередині, бо не треба було відстороняти законного президента Януковича. Сказав, що в 14-му році загострення у Харкові почались, коли на Римарській вбили мирних мешканців (хоча сам російський бойовик Арсеній Павлов «Моторола» у кількох відомих інтерв’ю розповідав детально, що це саме він командував проросійськими найманцями)», — додав він.

Окрім цього, Бутусов поскаржився, що Мураєв робив зауваження учасникам програми та перебивав. У відповідь журналіст назвав нардепа «російським агентом та брехуном», а також підійшов до нього, «щоб він був змушений відволіктися від потоку своєї брехні та зрозумів, що його антидержавні заклики не залишаться без відповіді».