Новини

Між островами Тайвань та Палау запустили першу в Азії «повітряну бульбашку» для подорожей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

В Азії запустилась перша «повітряна бульбашка» — між островами Палау та Тайвань. Це дозволяє жителям обох островів подорожувати туди і назад без карантину, але за умови дотримання певних правил.

Про це повідомляє CNN.

Перший рейс у рамках «бульбашки» або ще «стерильного коридору» відбувся 1 квітня. Літак тайванської авіакомпанії China Airlines вилетів у Палау. Чотириденний пакет коштує $2 600, а пʼятиденний маршрут — близько $3 300.

Правила участі суворі. Мандрівникам довелося зʼявитися в аеропорт на 5,5 години раніше, щоб їх протестували на COVID-19. Тільки після отримання результатів вони могли йти на посадку. Окрім цього, туристи повинні були приєднатися до однієї з шести туристичних груп, які схвалив уряд, і дотримуватися строгих маршрутів. Маршрути турів включають поїздки до знаменитого «Озера медуз» у Палау, екскурсію до місця аварії японського корабля біля озера Яманака, підводне плавання (включно з уроками для новачків), відвідування парку Chang Causeway Park (найменший національний парк у світі), каякінг, післяобідній чай, грязьову ванну на Молочному озері (відомому своєю лікувальною гряззю) у Тайвані і шопінг.

Обидва острови — Тайвань та Палау — виконали майже зразкову роботу зі стримування коронавірусу. За весь час пандемії на Тайвані зареєстрували 1 022 хворих і 10 смертей, на Палау — нуль хворих, нуль смертей (із населенням у 18 тисяч людей).

Зазначимо, що першою «повітряною бульбашкою» мав бути маршрут між Сінгапуром і Гонконгом, але він «розвалився» в останню хвилину — у Гонконгу стався спалах коронавірусу.