Новини

У Вʼєтнамі суд дав бортпровіднику два роки умовно за порушення карантину

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Суд Вʼєтнаму у вівторок, 30 березня, засудив бортпровідника Vietnam Airlines до двох років позбавлення волі умовно — його визнали винним у порушенні правил карантину і поширенні коронавірусу серед людей.

Про це повідомляє Reuters.

Судовий процес над 29-річним Дуонг Тан Хау тривав один день. Згідно з обвинувальним висновком, Хау порушив правила 14-денного карантину і зустрівся з 46 іншими людьми після повернення з Японії в листопаді. Він відвідував кафе, ресторани й уроки англійської мови. 28 листопада чоловік отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Суддя зазначила, що порушення Хау призвели до того, що владі міста довелось відправити на карантин і протестувати близько 2 тисяч інших жителів міста — це обійшлось у $194 192. Державні ЗМІ писали, що він заразив щонайменше трьох осіб.

«Порушення Хау було серйозним і піддало суспільство небезпеці», — йдеться в заяві суду.

Вʼєтнам отримав високу оцінку ВООЗ за свої зусилля щодо стримування пандемії, масове тестування і централізоване введення суворого карантину. За даними Університету Джонса Гопкінса на 30 березня, у країні за рік пандемії зареєстрували 2 594 випадки зараження COVID-19, померли від нього 35 осіб.