Новини

У Південній Кореї на коронавірус тестуватимуть домашніх котів та собак

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Rick T.T. / Unsplash

У столиці Південної Кореї Сеулі на коронавірус тестуватимуть домашніх котів та собак, якщо у них зʼявляться відповідні симптоми (лихоманка й проблеми з диханням) або після контакту з хворою людиною. Причиною для цього послугував виявлений COVID-19 у домашнього кошеняти. Про це повідомляє BBC.

Якщо тварина отримає позитивний результат тесту, її помістять на карантин удома.

«Немає необхідності відправляти вихованця в ізолятор, оскільки немає ніяких доказів того, що COVID-19 може передаватися від тварин до людей», — сказала Парк Ю-мі, офіційний представник відділу контролю захворювань.

Але якщо власники вихованця госпіталізовані з коронавірусом, мають важкий перебіг хвороби або люди похилого віку і їм важко доглядати за твариною, її відправлять на карантин у міську установу. У Південній Кореї пацієнтів з COVID-19 зазвичай спрямовують у карантинні установи, якщо їм не потрібне стаціонарне лікування.

Парк нагадала жителям, щоб вони тримали домашніх тварин під час вигулу на відстані не менше двох метрів від людей та інших домашніх тварин.

Хворе на коронавірус кошеня виявили у релігійному закладі у місті Чинджу. Медики підозрюють, що мати і дочка, які перебували в установі, передали вірус кошеняті. У обох жінок позитивний результат тесту.

Раніше експерти заявляли, що ймовірність передачі вірусу людям від собаки або кішки вкрай мала, хоча дослідження показали, що кішки можуть переносити вірус і передавати його іншим кішкам.

У всьому світі лише кілька домашніх тварин дали позитивний результат тесту на коронавірус. Минулого місяця дві горили в сафарі-парку зоопарку Сан-Дієго заразилися COVID-19 від людини — це перший відомий випадок зараження мавп. Хворобу також виявили у деяких інших диких тварин, включно з левами та тиграми.