Новини

Глава ВАКС підтвердила, що була на заході у виші екснардепа Ківалова, але з суддями Вовком і Тупицьким не спілкувалася

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Юлія Вебер / «Бабель»

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич підтвердила, що була присутня на неформальному заході в університеті колишнього нардепа Сергія Ківалова. Також там були підозрювані судді: голова Окружного адмінсуду Павло Вовк та голова Конституційного суду Олександр Тупицький.

Про це вона розповіла у коментарі Transparency International.

За її словами, Київський інститут інтелектуальної власності та права НУ «Одеська юридична академія» вона відвідала для того, аби обговорити серію онлайн-лекцій зі студентами.

«Після обговорення формату цих лекцій, після визначення дати першої пробної онлайн-лекції керівник вищого навчального закладу поінформував мене про те, що наразі в цьому ж приміщенні відбувається захід, на якому має місце неформальне спілкування професійної юридичної спільноти та запропонував відвідати зазначений захід, посилаючись на те, що на цьому заході також є і мої колеги», — пояснила Танасевич.

На цьому заході вона побачила кілька знайомих облич, поспілкувалася на людські теми й за пів години поїхала звідти. Також їй запропонували сказати привітальне слово.

«Особистого спілкування мого з тими особами, яких ви зазначили, під час цього заходу не було. Більше того, цього спілкування ніколи не було, я особисто не знайома та особисто не спілкуюся. Але цілком очевидно, що може бути зустріч така. Головне — не виходити за межі, головне — зберегти свою неупередженість, незалежність та обʼєктивність, щоб у майбутньому мати можливість здійснювати правосуддя. Цих вимог мною дотримано», — підкреслила вона.