Новини

У Тайвані вперше з квітня виявили коронавірус у місцевого жителя

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У вівторок, 22 грудня, Тайвань повідомив про перший з 12 квітня локальний (не завезений) випадок коронавірусу. Його виявили у 30-річної жінки — вона контактувала з новозеландським пілотом, у якого раніше підтвердили ковід. Про це повідомляє Reuters.

Захворіла місцева мешканка — співробітниця технічної компанії. Усіх її колег вже протестували, у жодного з них коронавірус поки не виявили.

У Міністерстві охорони здоровʼя заявили, що громадянин Нової Зеландії неправильно повідомив про свої контакти. Уряд вже опублікував список місць, в яких бував заражений пілот, щоб ті, хто теж їх нещодавно відвідував, стежив за своїм здоровʼям. Попередньо, з ним контактували 167 людей.

Тайвань добре контролює пандемію завдяки раннім і ефективним методам профілактики. Усі нові випадки захворювання за останні 250 днів спостерігались серед мандрівників, що прибувають на острів.

Станом на 22 грудня з початку пандемії у країні виявили 766 хворих на коронавірус, семеро людей померли.

У звʼязку зі спалахом нового штаму коронавірусу у Британії уряд Тайваню заявив, що удвічі скоротить туди рейси — тепер буде один на тиждень. Тих, хто прибуває на Тайвань зі Сполученого Королівства або перебував там протягом останніх 14 днів, відправлять на 14-денний карантин у централізовані карантинні приміщення.