Новини

У центрі Києва власники авто на єврономерах перекрили рух. Між ними та поліцією виникли сутички

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Скриншот з відео

У Києві 5 листопада власники автомобілів на єврономерах перекрили рух на вулиці Грушевського в урядовому кварталі. Згодом між ними та правоохоронцями виникли сутички. Відео інциденту оприлюднила організація «АвтоЄвроСила» у Facebook.

Власники «євроблях» вимагають від Верховної Ради ухвалити законопроєкт № 3704 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку». Документ передбачає зменшення платежів за розмитнення та спрощення самої процедури.

Голова організації Олег Ярошевич розповів, що сьогодні в обід мітингувальники попередили, що планують перекривати рух, бо «немає діалогу» щодо їхніх вимог. А вже після цього, за його словами, з ними зв’язалися з парламенту та повідомили про заплановану на 15:00 нараду голів фракцій. На ній з’ясовуватимуть, чому не розглядається питання про розмитнення.

Але згодом між мітингувальниками та правоохоронцями відбулися сутички. «Київ оперативний» повідомляє, що власники «євроблях» перед тим почали ставити автомобільні шини на дорогу.

У Нацполіції та поліції Києва наразі ніяк не коментують інцидент.