Новини

Авіакомпанія American Airlines відновлює експлуатацію Boeing 737 MAX. Тестові рейси починаються в кінці грудня

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Bill Clark / Contributor/ Getty Images

Американська авіакомпанія American Airlines, яка належить до найбільших у США, планує однією з перших відновити експлуатацію літаків Boeing 737 MAX, виробництво яких призупинили після двох катастроф у 2018 році.

Про це повідомляє Bloomberg.

У планах компанії поставити 737 MAX на пробні рейси на одному напрямку — «Маямі — Нью-Йорк». Вони будуть виконуватися один раз на добу з 29 грудня до 4 січня 2021 року. Пасажири зможуть бронювати квитки з 24 жовтня. При цьому вони будуть отримувати повідомлення, що летять на 737 MAX.

Федеральне авіаційне управління США ще продовжує розглядати питання про повернення літака в експлуатацію. Терміни рішення поки невідомі, але на нього чекають до кінця року. American Airlines буде розглядати питання продовження експлуатації та виведення літаків на інші рейси після 4 січня.

Напередодні, 16 жовтня, Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) визнало лайнер цієї моделі безпечним для відновлення польотів до кінця поточного року. Агентство вже готує проєкт директиви з льотної придатності (одна зі стадій перевірки документів) на листопад.

Катастрофи 737 MAX

Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився 29 жовтня 2018 року, зазнавши аварії через 13 хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти. Зі 189 людей на борту літака загинули всі. 10 березня нинішнього року в Ефіопії впав Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Аддіс-Абеби в Найробі. Загинули 157 осіб. Після перевірок виявилося, що літак Boeing 737 MAX має помилки в програмному забезпеченні. Система вирівнювання автоматично скеровувала літак до землі.