Новини

Журнал Time оголосив щорічну сотню найвпливовіших людей світу. Цього року у рейтингу рекордна кількість лікарів та вчених

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

DFID / Flickr

Американський журнал Time оприлюднив свій щорічний список 100 найвпливовіших людей світу. Цього разу туди увійшла рекордна кількість вчених та лікарів.

Про це повідомляє сам журнал.

«Ми займаємося списком найвпливовіших людей у світі майже 20 років. Але такого року ще не було. Рік багатьох криз, в усьому світі, в один і той самий час», — зазначають у редакції.

Список традиційно поділений на п’ять категорій «Лідери», «Титани», «Новатори», «Діячі мистецтва» і «Кумири».

Цього року до сотні потрапили багато лікарів та науковців, зокрема, німецька інфекціоністка Камілла Роте, яка допомогла задокументувати, що коронавірус може передаватися між людьми без симптомів; китайський дослідник Чжан Юнчжен, який менш ніж за 40 годин виокремив геномну послідовність SARS-CoV-2 і першим поділився нею публічно; нью-йоркська медсестра Емі О’Салліван, яка лікувала першого пацієнта, який помер від COVID-19 у штаті, сама заразилася вірусом і через кілька тижнів повернулася на роботу; і, звичайно, голова Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, який став головним борцем із коронавірусом у Штатах.

Цього року у списку опинилися і найбільше жінок за весь час — 45. До списку «Новаторів» увійшли астронавтки Крістіна Кох та Джессіка Мейр, а також один із лідерів гонконзьких протестів Натан Лоу.

У списку «Діячів мистецтва» опинилися співаки The Weeknd та Selena Gomez, у «Лідерах» — президент США Дональд Трамп, його опонент на виборах Джо Байден, китайський лідер Сі Цзіньпін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, голова ВОЗ Тедрос Гебреєсус та інші.

У списку «Титанів» знайшли собі місце очільниця МВФ Кристаліна Георгієва та гонщик «Формули-1» Льюїс Хемілтон, а в списку «Кумирів» — засновники руху Black Lives Matter Алісія Гарза, Патрісс Каллорс та Опал Тометі.