Новини

Від $80 тисяч на рік. Business Insider оприлюднив зарплати співробітників Google

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Videvo

Компанію Google часто підносять як одного з найщедріших роботодавців, і це близько до правди — програміст може отримувати понад $300 тисяч на рік, а менеджер вищої ланки — до пів мільйона. Юристи також не бідують — цього року компанія пропонувала їм близько $290 тисяч.

Рівень обіцяних зарплат програмістів, дизайнерів інтерфейсу, менеджерів, юристів і багатьох інших працівників встановили журналісти видання Business Insider.

У Google не люблять публічно говорити про рівень зарплат своїх працівників. Однак усі компанії у США мусять розкривати, скільки пропонують іноземним здобувачам, — це обовʼязкова умова для отримання трудової візи.

Журналісти Business Insider переглянули 6 тисяч візових заявок і встановили базові ставки для іноземних співробітників — без надбавок, премій, грантів тощо. Більшість посад стосується офісів у Каліфорнії та Нью-Йорку, при цьому рівень зарплати коливається залежно від регіону.

Для прикладу ми виділили по шість посад і річних окладів, розбитих на три групи.

Найнижчі зарплати

Середні зарплати

Найвищі зарплати

Проти компанії Google відкрито щонайменше чотири гучні справи з боку антимонопольних органів США та Євросоюзу, тому вона заздалегідь готувалась до розслідувань і попереджала своїх співробітників про «табу» на певні слова та словосполучення в робочому листуванні.

Наприклад, замість слова «ринок» потрібно писати «галузь», «простір» чи «місце». Замість «мережевого ефекту» слід писати «цінність клієнтів», а замість «перешкод для входу» — «виклики». «Перемогти конкурентів» перетворилося на «покращити сервіс», а «відрізати конкурентів від доступу до аудиторії» — «інтегрувати аудиторію з Google».