Новини

Глава Єврокомісії закликала ЄС ввести додаткові санкції проти Білорусі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

European Parliament / Flickr

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Європейський Союз має ввести санкції проти Білорусі за порушення прав людини. Про це вона написала у Twitter.

«Ми повинні ввести додаткові санкції проти тих, хто порушив демократичні цінності або права людини в Білорусі», — сказала вона.

У пʼятницю, 14 серпня, Євросоюз проведе нараду, на якій обговорять ситуацію у Білорусі.

«Я впевнена, що сьогоднішні переговори міністрів закордонних справ Євросоюзу продемонструють нашу підтримку прав людей в Білорусі на основоположні свободу і демократію», — зазначила фон дер Ляєн.

Прессекретар служби закордонних справ ЄС Набила Масралі також повідомила у Twitter, що повідомлення у соцмережах вказують на нелюдське поводження та катування затриманих активістів у Білорусі.

Влада країни повинна:

Deutsche Welle повідомляє, що офіційний представник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт заявив, що насильницькі репресії в Білорусі після виборів «неприйнятні» і що вони «шоковані» затриманням мирних демонстрантів і жорстоким поводженням з ними.

«На наш погляд, необхідно буде обговорити санкції проти винних у порушеннях прав людини», — заявив Зайберт.

Зазначимо, що в Білорусі шостий день тривають протести. Окрім вуличних акцій, протестують й на підприємствах. Серед основних вимог — відставка Олександра Лукашенка, оголошення справжніх результатів виборів і звільнення політвʼязнів.