Новини

Зеленський взяв до ОП чиновника часів Януковича, який виправдовував дії міліції під час Майдану

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

МВС України

Президент Володимир Зеленський призначив на посаду заступника голови ОП Олега Татарова, який за Януковича працював у МВС та виправдовував дії міліції на Майдані.

Указ про призначення опубліковано на сайті президента.

Як повідомляє «Дзеркало тижня», під час Майдану Татаров працював на посаді начальника Головного слідчого управління МВС і переконував ЗМІ та дипломатів у тому, що мітингувальники стріляють самі в себе. Ще він називав розгін Майдану «розчищенням території» для руху транспорту.

Також чиновник називав викрадення та катування «автомайданівця» Дмитра Булатова в січні 2014 року інсценуванням і провокацію за гроші.

Після Революції гідності Татаров працював адвокатом і захищав таких осіб на кшталт гендиректора «Укрбуд Девелопменту» Олега Майбороди, якого підозрювали у розкраданні при будівництві житла для військовослужбовців, і колишнього голови апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, який перейшов на бік Росії під час окупації, повідомляє «Громадське».

Також Татаров був адвокатом «опоблоківця» і колишнього «регіонала» Вадима Новинського, як повідомляла «Українська правда».

Призначення Татарова на посаду в Офіс президента Зеленського, за чутками, готували ще цієї весни. Зокрема, у березні журналістка Олена Яхно повідомляла про призначення заступником генпрокурора Ірини Венедіктової «такого собі Олега Татарова».

Пізніше, у квітні, на сторінці «Ініціативна група постраждалих/поранених на Майдані» у Facebook опублікували звернення щодо неприйнятності призначення до адміністрації Зеленського людини, «яка безпосередньо причетна до переслідувань майданівців» і на новій посаді очолить «весь правоохоронний блок, що покликаний розслідувати ці злочини».

Сам Татаров пояснив у коментарі Інтерфаксу, що на посаді заступника Андрія Єрмака займатиметься питаннями правоохоронної діяльності та боротьби з корупцією.

«До сфери моїх компетенцій належить формування державної політики у сфері правоохоронної діяльності, експертно-аналітичне забезпечення діяльності Офісу президента України, забезпечення гарантій національної безпеки держави у сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини», — сказав колишній слідчий часів Януковича.