Новини

У Зеленського розглядають кілька кандидатур на заміну Кучми в ТКГ. Делегацію поки очолюватиме віцепрем’єр Резніков

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що зараз розглядають кілька кандидатур на голову делегації України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі. Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів, цитує Укрінформ.

Данілов поки не називає прізвища кандидатур, бо остаточного рішення ще немає.

«Я не можу зараз сказати, хто буде на заміну, є декілька варіацій, до того часу, поки остаточно не буде рішення, я не можу зараз назвати кандидатури. Звичайно, кандидатури були з самого початку, тому що з Леонідом Даниловичем [Кучмою] домовлялися, що буде певний період, коли він має піти. Зараз відбувається якраз процес, і, повірте, Україна буде представлена дуже міцно, як і до цього часу», — наголосив секретар РНБО.

Він також додав, що Кучма «розуміється на багатьох державницьких процесах» і надалі обовʼязково допомагатиме президенту Володимиру Зеленському.

Наразі виконувати функції глави української делегації в ТКГ буде Олексій Резніков — перший заступник глави делегації та віцепрем’єр. «Сьогодні я є першим заступником глави делегації, тому формально поки я буду певний час керувати цими процесами», — розповів Резніков, якого цитує «Українська правда».

Він додав, що офіційно Кучма ще залишається главою делегації, допоки Зеленський указом не внесе зміни до складу делегації. Він сподівається, що це буде відома українському суспільству людина.