Новини

Українці з 15 липня в’їжджатимуть в Угорщину за новими правилами: посольство дало роз’яснення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Photo by Florian Gaertner / Photothek via Getty Images

Посольство України в Угорщині пояснило нові правила перетину кордону для громадян України, які набудуть чинності з 15 липня. Про це повідомили у пресслужбі посольства у Facebook.

З 15 липня право в’їзду в Угорщину мають такі громадяни України:

У інших випадках, зокрема, коли громадянин прибуває з країни з високим рівнем розповсюдження коронавірусу («червона зона»), в’їзд в Угорщину можливий лише після отримання дозволу поліції. Зокрема, за наявності достатніх підстав — судовий процес, працевлаштування, лікування, навчання, похорон — потрібно заповнити угорською або англійською мовою та подати електронну заявку за цим посиланням.

У посольстві зазначають, що відповідь надходить протягом 48 годин. Рішення про задоволення клопотання необхідно показати на кордоні.

Громадяни України, які згадані вище у перших чотирьох пунктах та прибувають з країн з середнім та високим рівнями розповсюдження коронавірусу, можуть бути звільнені від карантину за наявності довідки про два негативні результати тестів на COVID-19 з різницею видачі щонайменше у 48 годин.

Довідка має бути видана протягом останніх п’яти днів та оформлена англійською чи угорською мовами або перекладена цими мовами.

При цьому, українці, які хочуть транзитом перетнути Угорщину, не потребують отримання індивідуального дозволу для транзиту, якщо повертаються в Україну, а також у разі коли:

На українсько-угорському кордоні транзит дозволений виключно через пункти пропуску «Тиса» та «Лужанка». Час транзиту не може перевищувати 24 години.