Новини

У постанові про місцеві вибори забули про райради. Цю «колізію» терміново виправляють

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Паламарчук Павло / УНІАН

Парламентський комітет з організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування планує терміново внести уточнення в проєкт постанови про проведення місцевих виборів, щоб додати туди вибори до районних рад.

Про це повідомив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко на погоджувальній раді керівників фракцій і груп парламенту.

«Нам треба терміново скликати наш комітет, він вже збирається. Я прошу голову Верховної Ради допомогти нам потім з тиражуванням, щоб в зал вийшла уточнена постанова [проєкт постанови]. Нам потрібно додати туди вибори до районних рад, оскільки вони не включені до постанови. Дійсно, це колізія, [яка] могла б скластися, але ми не можемо порушувати свою конституційну мету — оголосити чергові вибори», — пояснив він.

Депутат від фракції «Голос» Роман Лозинський підтвердив, що в проєкті постанови випущені вибори до районних рад, і комітет терміново збирається, щоб цей недолік виправити.

«Призначати вибори ДО того, як будуть прийняті правила (виборчий кодекс), а також до прийняття рішення про укрупнення районів — це як будувати будинок, починаючи з даху», — написав нардеп.

Він додав, що «Голос» зареєстрував нову постанову про призначення місцевих виборів, згідно з якою вибори призначає Верховна Рада, а не ЦВК, «у всі місцеві ради, а не тільки в обласні і Київ».