Новини

Міністр Криклій розповів, як запускатимуть пасажирський транспорт в Україні. Буде кілька етапів і правил

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Barcroft Media / Contributor

В Україні громадський транспорт виходитиме з карантину поетапно. Міністерство розробило план запуску й обовʼязкові правила після відновлення роботи. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у колонці на сайті «Новое время».

Перший етап виходу транспорту з карантину:

Другий етап:

Третій етап:

«З міркувань безпеки відновлення роботи поїздів дальнього сполучення відбуватиметься поступово. Розпочнуть роботу ті напрямки, які не мають альтернативи або належать до пріоритетних маршрутів (нічні експреси, потяги «Інтерсіті +»). Усього це 42 пари поїздів у західному, південному, дніпровському та східному напрямках», — розповів Криклій.

За його словами, також діятимуть декілька правил для водіїв, пасажирів, адміністрацій автостанцій та авіаперевізників.

Міністерство інфраструктури

При цьому Криклій не назвав можливі дати запуску громадського транспорту. Він повідомив у Telegram, що до кінця тижня Мінінфраструктури має узгодити з МОЗ дати етапів, щоб люди могли дістатись до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу.

Також відомство працює з авіаперевізниками та МЗС, щоб визначати країни, з яких почнеться відновлення міжнародного авіасполучення. За його словами, авіакомпанії пропонують відновлювати внутрішні перельоти одночасно з міжнародними.