Новини

Регіони з найвищою захворюваністю на коронавірус після 11 травня відправлятимуть на «адаптивний карантин»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

NurPhoto / Contributor / Getty Images

У регіонах України з найбільшою кількістю хворих на коронавірус після послаблення карантину з 11 травня почнуть вводити «адаптивний карантин». Про це на засіданні уряду заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Хочемо запропонувати критерій адаптивного карантину. У нас є деякі області — Чернівецька та Івано-Франківська, в яких високий рівень захворюваності. Ми не можемо собі дозволити там відкриття таке саме, як у інших областях. Тому вважаємо, що там треба вводити механізм адаптивного карантину. Якщо десь ми відкриваємо більшу палітру засобів торгівлі, то десь це повинно бути менше», — розповів Степанов.

При цьому міністр наголосив, що якщо в Україні зафіксують негативну тенденцію, то обмеження будуть звужувати.

Водночас, прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що відповідальність за перше реагування на спалах коронавірусу буде на місцевій владі.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, епідемічна ситуація залишається напруженою. Із кінця квітня зросла кількість нових випадків інфікування в найбільш населених областях — у Дніпропетровській (на 30%), у Харківській (на 40%) та в Одеській. Захворюваність залишається найвищою у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Рівненській областях.