Новини

Послаблення карантину: у Дніпрі дозволять прогулянки, відкриють кафе та перукарні

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Facebook / Borys Filatov

У Дніпрі послаблюють карантин. Там відкриють хімчистки, СТО, майстерні та ринки, а пізніше — перукарні, ательє, адвокатські та нотаріальні бюро.

Про це написав у своєму акаунті на Facebook мер міста Борис Філатов.

З 30 квітня в місті починають працювати заклади громадського харчування, але без допуску відвідувачів до зали. Відвідувачі зможуть просто забрати замовлення з собою. Крім того, працювати дозволять хімчисткам, СТО і майстерням з ремонту різного устаткування. Обовʼязкові умови — наявність масок, рукавичок та антисептиків.

Мер Дніпра також повідомив, що 4 травня дозволять прогулянки у декількох зелених зонах та бульварних частинах вулиць. За його словами, ці зони не підпадають під заборону відвідування.

«Можете називати це як завгодно — хитрістю або обхідним шляхом. Але зрозумійте правильно: ті, хто буде збиратися великими компаніями, розпивати спиртні напої і смажити шашлики, отримають жорсткі санкції. Навіть в умовах поетапного ослаблення карантину за дотриманням правил безпеки стежитимуть патрулі», — попередив мер.

Також Філатов повідомив, що починаючи з 12 травня, залежно від розвитку епідемії та прогнозів, у місті запрацюють невеликі непродовольчі магазини, ательє, ремонти взуття, адвокатські та нотаріальні бюро. Вони також мають виконувати умови щодо індивідуальних засобів захисту та дезінфікувати приміщення.