Новини

Генпрокурор Венедіктова: Підозра активісту Стерненку буде в будь-якому разі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кузьмін Олександр / УНІАН

Генпрокурор Ірина Венедіктова запевняє, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку буде оголошена «в будь-якому разі». Питання полягає лише у кваліфікації — убивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони. Про це Венедіктова заявила в інтервʼю «Українській правді».

Стерненко, захищаючись від нападників, завдав одному смертельного поранення.

«Дивіться, щодо Стерненка підозра буде в будь-якому разі, кваліфікація йде або 115 стаття, або 118, але і так, і так це підозра. 115 стаття — це вбивство, 118 — це вбивство з самозахисту. Різниця — у кваліфікації, і це зроблять слідчі та прокурори, а явно не генеральний прокурор», — сказала Венедіктова.

За її словами, для неї як генпрокурора ця справа резонансна, бо вона стосується активістів і ситуації із захистом активістів.

«Зараз прийшла експертиза, будуть з нею розбиратися, будуть кваліфікувати. А чи буде підозра? Звичайно, підозра буде, просто розуміння, за якою статтею, і це не від мене ініціатива буде походити і ні від кого. Тому що справа розслідується 2 роки, ви ж розумієте, що вона рано чи пізно завершиться? Питання кваліфікації», — заявила генпрокурор.