Новини

«Схеми»: Відео, де брат Єрмака «продає» державні посади, записувала людина з його оточення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Facebook / Geo Leros

Відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади, записувала людина з його оточення. Про це розповіли журналісти проєкту «Схеми: Корупція в деталях».

Журналісти зʼясували, що зйомку вела довірена особа помічника Дениса Єрмака. «На записах чоловік бере активну участь в організації співбесід і пропонує кандидатів [помічнику Дениса Єрмака] Сергієві Шумському, який згодом складає графік їхнього прийому в Дениса Єрмака», — пишуть журналісти.

Цією особою є харківʼянин Дмитро Штанько, власник кількох компаній у сфері надання фінансових послуг і в аграрній сфері. «Про одну зі своїх агрофірм на Рівненщині він побіжно згадує на записах від 23 вересня, після співбесіди кандидатки на голову Сарненської податкової служби, до якої він «відправляв директора», — додають журналісти.

«Схеми» звернули увагу, що зйомки велись на професійну техніку, а не на телефон. «Утім, поки складно сказати, хто і що рухало автором зйомки Дмитром Штаньком», — зазначають журналісти. Жоден із фігурантів цього скандалу поки не надав свого коментарю.