Новини

Продавала креветки на ринку. Китайські журналісти назвали першу людину з коронавірусом в Ухані

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Thana Prasongsin / Getty Images

Першою людиною у китайському місті Ухань з підтвердженим коронавірусом була жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань». Про це повідомляє китайське видання Sina.

11 грудня у жінки на прізвище Вей піднялася температура, і вона звернулася до лікарів. За її словами, зазвичай при нездужанні їй ставало краще після того, як в лікарні їй ставили укол, проте того разу їй не допомогли навіть 2 уколи. Через 5 днів пані Вей звернулася до лікарні «Сєхе» при Хуачжунському університеті науки і технології.

Пізніше зʼясувалося, що пані Вей стала першою людиною з підтвердженим коронавірусом на ринку «Хуанань». Є припущення, що саме цей ринок став джерелом поширення інфекції COVID-19, однак науковці не зʼясували, за яких обставин вірус передався від тварини-носія до людини.

До 31 грудня 2019 року, за даними комітету з охорони здоровʼя Уханю, у першій групі заражених було 27 осіб. 24 з них мали контакти з ринком «Хуанань», при цьому четверо — члени однієї сімʼї.

Журналісти Sina розповіли, що їм також вдалося знайти першого зараженого, який не контактував з ринком морепродуктів «Хуанань». Це чоловік на прізвище Чень. 16 грудня у нього піднялася температура, і він звернувся до лікарні в передмісті Уханю. Пацієнт так і не зміг зрозуміти, де заразився, однак припустив, що міг підхопити інфекцію в метро або вже після того, як звернувся до лікарні.